2019-11-27 13:50:50• hírek • Bede Emőke

Repülőjárattal kötnék össze Szatmárnémetit Franciaországgal

A Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtéren szerda délután rendkívüli sajtótájékoztatót tartottak a 2020 nyarán Tunéziába induló charter járattal kapcsolatban, ám a légikikötő igazgatója sajtói kérdésre azt is elárulta, Nyugat-Európa mely országaival szeretnének közvetlen repülős kapcsolatot kiépíteni.

„Még korai volna biztosat mondanom, de azt elárulhatom, hogy hetente tárgyalunk a légitársaságokkal, és remélem, jövőre jó hírekkel is szolgálhatok önöknek. A mi részünkről nagyon szeretnénk, ha Franciaországba is el lehetne jutni a Szatmárról induló járatok segítségével, de Németország is egy nagyon rég óta áhított célállomás” - mondta el Mihai Patrascu, a repülőtér igazgatója.


Azon kérdésre, hogy mennyi esélyt lát e járatok megvalósulására, Patrascu kifejtette, annak ellenére, hogy az utóbbi években egyre komolyabb forgalomnövekedést könyvelhetnek el, a dolog nem csak a szatmári reptéren áll. Értelemszerűen nagyban befolyásolja a helyzetet, hogy az érintett légitársaságok milyen gépparkkal rendelkeznek, azaz mekkora vasmadarat tudnának az szatmáriak szolgálatában állítani. Az igazgató szerint mindent összevetve kb. 50 százaléknyi esélye van annak, hogy jövő évben újabb nyugat-európai országokba juthatunk el közvetlenül a szatmári légikikötőből.


Ön milyen járatnak örülne a legjobban? Mondja el kommentben!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: